Начин на приготвяне
Сварете обелените 5 глави лук в подсолена вода за 15 мин. Оставете да изстинат, не изхвърляйте бульона.
Другата глава лук нарежете, добавете гъбите и моркова, запържете в мазнина. Измийте ориза и прецедете. Добавете при зеленчуците. Сипете около 1 ч.ч. бульон от лука.
Овкусете с чубрица, сол и черен пипер. Добавете още чаша бульон и гответе още малко.
Щом оризът усвои водата, свалете тигана. Напълнете лука с плънката.
Сложете в намазнена тава и печете 15 минути на 180 градуса.
Ако искате поръсете печения лук с кашкавал и върнете да се разтопи. Може да поднесете и с кисело мляко.
Печеният пълнен лук с ориз и гъби е много апетитен!