Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Печен пълнен лук с ориз и гъби

Печен пълнен лук с ориз и гъби

ГабриелаГабриела
Новак
9534
Печен пълнен лук с ориз и гъби
Снимка: Габриела
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Определено ще привлечем вниманието ви с този печен пълнен лук"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр
  • лук - 5 глави + 1 глава за плънката
  • гъби - 200 г
  • ориз - 1 ч.ч
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете обелените 5 глави лук в подсолена вода за 15 мин. Оставете да изстинат, не изхвърляйте бульона.

Другата глава лук нарежете, добавете гъбите и моркова, запържете в мазнина. Измийте ориза и прецедете. Добавете при зеленчуците. Сипете около 1 ч.ч. бульон от лука.

Овкусете с чубрица, сол и черен пипер. Добавете още чаша бульон и гответе още малко.

Щом оризът усвои водата, свалете тигана. Напълнете лука с плънката.

Сложете в намазнена тава и печете 15 минути на 180 градуса.

Ако искате поръсете печения лук с кашкавал и върнете да се разтопи. Може да поднесете и с кисело мляко.

Печеният пълнен лук с ориз и гъби е много апетитен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: