Edin.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макаронена запеканка с кайма и домати

Макаронена запеканка с кайма и домати

Макаронена запеканка с кайма и домати
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Макаронената запеканка с кайма и домати е много вкусна"

Необходими продукти

  • паста - 400 г
  • домати - 500 г консервирани
  • кайма - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • босилек - пресен
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за бешамела
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните на ситно лук и морков в дълбок тиган с малко мазнина.

Добавете каймата и подправките.

Налейте бялото вино и оставете сместа още за около 5 минути, докато се изпари алкохолът.

Сипете доматите и оставете соса още 10 минути на котлона.

Сварете макароните, отцедете ги и ги смесете заедно със соса.

Започнете с приготвянето на Бешамела. Разтопете маслото с 1 с.л. олио, добавете брашното и го пържете, докато промени цвета си. Налейте млякото при непрекъснато бъркане.

Овкусете го с подправките и го изсипете върху макароните на фурна.

Поръсете ги с кашкавал и ги печете на 200 °C до готовност.

Макаронената запеканка с кайма и домати е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: