Начин на приготвяне
Запържете нарязаните на ситно лук и морков в дълбок тиган с малко мазнина.
Добавете каймата и подправките.
Налейте бялото вино и оставете сместа още за около 5 минути, докато се изпари алкохолът.
Сипете доматите и оставете соса още 10 минути на котлона.
Сварете макароните, отцедете ги и ги смесете заедно със соса.
Започнете с приготвянето на Бешамела. Разтопете маслото с 1 с.л. олио, добавете брашното и го пържете, докато промени цвета си. Налейте млякото при непрекъснато бъркане.
Овкусете го с подправките и го изсипете върху макароните на фурна.
Поръсете ги с кашкавал и ги печете на 200 °C до готовност.
Макаронената запеканка с кайма и домати е много вкусна.