Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Яхния от консервиран грах със свинско

Яхния от консервиран грах със свинско

Яхния от консервиран грах със свинско
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Грах със свинско яхния - перфектната вечеря, когато се чудите какво да бъде днес"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 грама
  • грах - 2 буркана (по 400 г)
  • моркови - 1 брой
  • лук - 2 глави
  • домати - 50 г настъргани
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едри парчета свинското. Почистете и наситнете зеленчуците.

Загрейте олиото в тенджера и запържете свинското до побеляване.

Добавете лука и моркова, след като омекнат сипете настърганите домати и червения пипер.

Пуснете вътре нарязания чесън и сипете гореща вода, която да покрие продуктите.

Накрая добавете отцедения грах и овкусете с лютия пипер, ригана и солта.

Варете яхнията на тих огън до омекване на продуктите и изпаряване на течността.

Яхнията от консервиран грах със свинско е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: