Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Бакалярос с магданозено песто

Бакалярос с магданозено песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Бакалярос с магданозено песто
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Чудната печена риба с магданозено песто поднесете още топла с гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • риба - 1 бр. бакалярос
  • сол - на вкус
  • лимони - за гарниране
  • зехтин - 5 с.л.
  • За магданозено песто
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 10 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • лимонов сок
  • сол - 2 щипки
  • бадеми - 4 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на едри филета.

Измийте я и я подсушете добре.

Сложете я в леко намазнена със зехтин правоъгълна тава с кожата надолу.

Намажете я и отгоре с мазнината и я посолете.

Печете я за около 13 минути на 200 °C.

Нарежете през това време магданоза и чесъна и ги сместе с лимоновия сок, зехтина, солта и смлените бадеми.

Намажете печената риба с това песто и я поднесете още топла с гарнитура по избор.

Бакаляросът с магданозено песто е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: