Пилешки крилца пане

Пилешки крилца пане
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ако ще хапвате нещо вредно, то поне нека е и вкусно като тези пилешки крилца"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 500 грама
  • черен пипер
  • сол
  • за паниране
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • яйца - 1 брой
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата и ги подсушете. Срежете всяко крилце на две части, отрежете заострените части на върха.

Залейте крилцата с вода и ги сварете около 20 минути.

Отцедете и ги поръсете с черен пипер и сол.

Разбийте яйцето с малко сол и 3 лъжици брашно. Сипете на части бирата, като не спирате да разбърквате. Трябва да се получи гъста кашица.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган. Оваляйте в панировката всяко крилце и изпържете до хубав златист цвят и от двете страни.

Поднесете биреното мезе топло.

Пилешките крилца пане са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: