Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков пай с бисквити, орехи и стафиди

Ябълков пай с бисквити, орехи и стафиди

Ябълков пай с бисквити, орехи и стафиди
Снимка: Мина Димитрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Получава се невероятно вкусен и много ароматен ябълков пай с бисквити, орехи и стафиди"

Необходими продукти

  • блат
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 200 г
  • пудра захар - 100 г
  • брашно - 400 г
  • ванилия - 1 бр.
  • пълнеж
  • краве масло - 100 г
  • орехи - 50 г
  • канела
  • бисквити - 120 г обикновени
  • портокали - 1 бр. кората
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 100 г
  • мед - 100 г
  • стафиди - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете съставки за блата и замесете тесто за пай. Сложете във форма за торта и печете 15 мин. на 200 градуса.

Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на кубчета. Добавете орехите, стафидите, захарта, бисквитите, начупени, портокаловата кора.

Разтопете маслото и меда и ги добавете. Разбъркайте сместа за ябълковия пай и сипете върху блата.

Върнете във фурната и печете само отгоре, на 160 градуса, до готовност ароматния пай.

Получава се невероятно вкусен ябълков пай с бисквити, орехи и стафиди.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: