Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешко с гъби, лук и сметана

Пилешко с гъби, лук и сметана

Пилешко с гъби, лук и сметана
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Едва ли ще опитате по-вкусно ястие с пилешко"

Необходими продукти

  • гъби - 100 г консерва
  • магданоз
  • лук - 1 глава
  • пилешко месо - 400 г
  • черен пипер
  • сол
  • готварска сметана - 50 г
  • пресен лук - 4 стръка
  • бульон - 1 кубче домашен
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на дребно. Накълцайте лука на ситно, отцедете гъбите.

Запържете месото в тефлонов тиган до побеляване. Добавете гъбите и лука, риган, черен пипер и сол.

Гответе на средна степен, разтворете бульона в 3/4 ч.ч. топла вода и сипете в тигана. Задушете за десет минути и овкусете, ако трябва.

Щом месото е готово, добавете сметана. Гответе пилешкото със сметана още 5 минутки и махнете от котлона.

Пилешкото с гъби, лук и сметана сервирайте, поръсен с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: