edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен сафрид на тиган

Пържен сафрид на тиган

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
7911k163
Пържен сафрид на тиган
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сафрид - 500 грама
  • лимонов сок
  • брашно - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сафрида от вътрешностите и измийте рибата много добре под течаща вода.

Оставете да се отцеди много добре от водата и поръсете с фина морска сол.

Сипете брашното в чиния.

Загрейте олиото в тиган. Оваляйте добре рибките в брашното и изтупайте излишното.

Изпържете рибата до хубав златист цвят и от двете страни.

Поръсете с лимонов сок и магданоз и сервирайте.

Пърженият сафрид на тиган е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: