Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Панирани миди с яйца и галета

Панирани миди с яйца и галета

ГеновеваГеновева
Новак
171k
Панирани миди с яйца и галета
Снимка: Геновева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Панираните миди с яйца и галета са отлично бирено мезе"

Необходими продукти

  • лимони - 1 бр.
  • брашно
  • галета
  • миди - 500 г
  • олио
  • яйца - 2 бр.
  • за овкусяване
  • бяло вино - 3 с.л.
  • черен пипер
  • соев сос
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • подправка за риба - 1 с.л. суха
  • девесил - пресен
  • зехтин
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидите и ги сварете в подсолена вода. Прецедете и оставете да се охладят.

Овкусете ги с течните и сухите подправки. Оставете за половин час.

Разбийте яйцата. Сипете олио в тиган и панирайте мидите, овалвайки ги в брашно, яйце и галета. Пържете до готовност.

Панираните миди с яйца и галета са отлично бирено мезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: