edin.bg»Рецепти»Морски Дарове»Чеснови скариди във винен сос

Чеснови скариди във винен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
139
Чеснови скариди във винен сос1 / 2
18/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Бялото вино е изстудено, нали, защото слагаме скаридките на масата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна. Загрейте малко олио в тиган и го запържете за 1-2 минутки.

Прибавете скаридите и овкусете с магданоза и дафиновия лист. Налейте бялото вино, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

След като заври виното, гответе още 10-тина минути. Не гответе прекалено дълго скаридите, защото ще станат жилави.

Изключете котлона и оставете скаридите да престоят 5 минути в соса, така ще попият по-добре вкусовете.

Чесновите скариди във винен сос са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: