Начин на приготвяне
Сипете в купа брашното със солта, оформете кладенче в средата.
Сипете вътре в него олиото, захарта, крема сиренето и айряна, престоял на стайна температура. Натрошете маята и разбъркайте.
Постепенно замесете меко тесто, което се работи на кухненския плот. Ако е необходимо, поръсвайте си още малко брашно. Трябва да получите меко тесто, което е еластично и достатъчно гладко.
Приберете в купа тестото и го оставете да втаса за около час.
Загрейте олиото на умерен огън. Късайте парчета от тестото, като внимавайте да не ги сплесквате, за да се запази въздушната текстура. Оформете на топчета и изпържете в мазнината до хубав златист цвят.
Отцеждайте готовите бухтички върху кухненска хартия.
Поднесете ги с още крема сирене и сладко по избор.
Бухтичките с крема сирене и айрян са чудни!