Масала чай

Масала чай
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
04/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Този вид чай е много полезен, защото всяка съставка на масала чая действа благоприятно върху различните части от тялото"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В даден съд счукваме кардамона, начупваме канелата и настъргваме джинджифила.

Към тях добавяме карамфила и счукания на ситно кориандър.

В тенджера, която трябва да е голяма и дълбока, я пълним с водата.

Поставяме съставките, преди да заври водата, и я похлупваме с капак и изчакваме, докато заври.

Премахваме тенджерата от котлона, след като заври, и добавяме черния пипер.

Разбъркваме и оставяме 5-6 минути да се запари ароматният чай.

Връщаме тенджерата на котлона и тогава добавяме млякото.

Към него добавяме меда и масала чаят е готов.

Този вид чай е много полезен, защото всяка съставка на масала чая действа благоприятно върху различните части от тялото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: