Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки с галета и сирене

Милинки с галета и сирене

Милинки с галета и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Обичаме сутрините, в които закусваме с вкусни домашни милинки"

Необходими продукти

  • брашно - 600 г
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл хладка
  • ленено семе - 2 с.л.
  • мая - 20 г
  • сирене - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • заливка
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 30 мл
  • краве масло - 2 с.л. разтопено
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в 100 мл вода, добавяйки лъжица брашно и захар. Разбъркайте и оставете настрани.

Замесете тесто за милинки, покрийте с фолио и оставете да втаса за 40 минути. Разделете на топчета и в средата на всяко поставете парче сиренце.

Подредете вкусните милинки в намазнена тава и оставете да удвои обема си.

В тиган зарейте мазнина, добавете брашно и запържете. Залейте милинките. Поръсете със сирене и галета.

Печете милинките с галета и сирене на 180 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: