Edin.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани бирени сиренца

Панирани бирени сиренца

Панирани бирени сиренца
Снимка: Диана Андрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"От всички топли предястия винаги сме обичали най-много панираните сиренца"

Необходими продукти

  • cиpене - 500 г твърдо
  • яйца - 4 бр.
  • биpа - 100 мл
  • олио - 3 ч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с бирата и постепенно добавете брашното на порции.

Белтъците разбийте на сняг с щипка сол и внимателно ги изсипете към жълтъците.

Нарежете сиренето на малки правоъгълници, които след това оваляйте първо в сместа, а след това в галета.

Пържете панираните сиренца в дълбок тиган с мазнина и от двете страни и ги извадете върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

Поднесете ги със сладко от боровинки или млечен сос.

Насладете се на тези панирани бирени сиренца като предястие.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: