Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Вкусни пълнени калмари

Вкусни пълнени калмари

Вкусни пълнени калмари
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дори и да не сте на морето, пренесете се духом с тези вкусни пълнени калмари"

Необходими продукти

  • рулца от раци - 200 г мариновани в зехтин
  • херинга - 200 г филе, мариновано в зехтин и билки
  • калмари - 4 бр. туби изчистени
  • чесън - 5 скилидки
  • синьо сирене - 100 г
  • лимони
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете херингата и рулцата от раци на дребни парчета и ги сложете в голяма купа.

Овкусете ги със зехтина, в който са били мариновани.

Натрошете вътре синьото сирене и прибавете магданоза, копъра и нарязаните на ситно скилидки чесън.

Разбъркайте хубаво сместа за пълнените калмари.

Вземете калмарите и с помощта на лъжица ги напълнете с плънката.

Забодете отгоре клечка за зъби, за да се затворят добре.

Намажете ги със зехтин и ги сложете да се печат на скарата от всички страни до готовност.

По желание при поднасяне ги залейте с лимонов сок.

Насладете се на тези вкусни пълнени калмари.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: