Запечени пилешки маншони

Запечени пилешки маншони
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"В маринатата е тайната за крайния вкус на тези запечени пилешки маншони"

Необходими продукти

  • пилешки маншони - 1 кг
  • За маринатата
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • лютеница - 1 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на марината за пилешко месо счукайте скилидките чесън и ги смесете със зехтина, лютеницата, киселото мляко, черния пипер и джоджена.

Почистете пилешките маншони и ги подсушете добре след това.

Поръсете ги със сол и хубаво ги объркайте в приготвената марината.

Покрийте съда с прозрачно фолио и го сложете за няколко часа в хладилник.

След това ги наредете в голяма тава и ги покрийте с алуминиево фолио.

Сложете ги да се печат в предварително загрята фурна на 200 °C за около 50 минути.

Запечените пилешки маншони са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: