Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш жадната монахиня

Сиропиран сладкиш жадната монахиня

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Сиропиран сладкиш жадната монахиня
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Буквално някой трябва да ни спре да си хапваме от този сиропиран сладкиш, защото може целият да си отиде така"

Необходими продукти

  • за блата
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за сиропа
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • захар - 1 ч.ч.
  • белтъци - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта заедно с яйцата и жълтъците до получаване на пухкав крем.

Добавете орехите и пресятото заедно с бакпулвера брашно.

Разбъркайте сместа и я изсипете в правоъгълна тава.

Печете я в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

За приготвянето на сиропа сварете заедно прясното мляко, какаото и захарта.

Надупчете изстиналия орехов сладкиш и го залейте с него.

За приготвянето на крема за сиропирания сладкиш разбийте белтъците на гъст сняг.

Карамелизирайте захарта и я добавете на тънка струя към разбитите белтъци при непрекъснато бъркане.

Декорирайте сиропирания сладкиш жадната монахиня с получения крем и го оставете в хладилник за няколко часа.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: