Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свинско с ориз, печурки и маслини

Свинско с ориз, печурки и маслини

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свинско с ориз, печурки и маслини
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Поне няколко пъти в месеца трябва да приготвяме това свинско с ориз, печурки и маслини"

Необходими продукти

  • печурки - 150 грама
  • свинско месо - 1 буркан (може телешко, агнешко)
  • маслини - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • риган - 1 с.л. сушен (или чубрица)
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза под течаща вода, отцедете го.

Моркова нарежете на кубчета, а лука наситнете.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сипете олио в тава и го загрейте. Сипете лука и ориза, запържете ги до прозрачност.

Прибавете нарязания морков и целите гъби, посолете и овкусете с черен пипер и риган.

Налейте 5 чаши топла вода, сипете и маслините.

Едва сега извадете свинското от буркана и го разпределете върху ориза. Когато сместа започне да ври, може да поставите тавата във фурната.

Печете ориза до готовност. Изключете фурната и оставете тавата вътре за няколко минути.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Свинското с ориз, печурки и маслини е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: