Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Моят Прасковен Кекс

Моят Прасковен Кекс

Моят Прасковен Кекс
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ах, как тайничко си мечтаем този вкусен прасковен кекс да бъде всеки ден на масата.."

Необходими продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • жълтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонова кора
  • карамфил - 5 счукани зрънца
  • праскови - 2 бр.
  • за овалването на прасковите
  • захар - 2 с.л. кристална
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и го разбийте заедно с пудрата захар.

Прибавете към сместа един по един жълтъците при непрекъснато биене.

Загрейте съвсем малко прясното мляко и разтворете в него бакпулвера, кората от лимона и ванилията.

Добавете ги към жълтъците и пудрата захар.

Изсипете на порции брашното и счуканите карамфилчета.

Изсипете готовата кексова смес в намаслена и набрашнена форма за кекс.

Нарежете прасковите на полумесеци и ги оваляйте в предварително смесеното брашно и захар.

Подредете ги върху вкусния кекс и го сложете да се пече на 180 градуса за около 40 минути.

Моят Прасковен Кекс е страхотен.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: