Начин на приготвяне
Смете брашното със захарта и овесените ядки.
Разтопете маслото с водата на много бавен огън, добавете меда и угасената с малко оцет сода.
Прибавете към сухата смес и постепенно замесете тесто. Ако лепне прекалено много, добавете още малко брашно, ако пък е прекалено сухо, сипете малко вода.
Наситнете шоколада и го добавете в тестото.
От готовото тесто късайте и оформяйте топчета с големината на орех.
Сложете хартия за печене в тава и редете топчетата на разстояние едно от друго. Леко ги сплескайте, за да получите курабийки.
Включете фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете курабийките до готовност - около 12-15 минути.
Овесените курабии с мед и шоколад са много сполучливи.