Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печени бирени джолани с картофи

Печени бирени джолани с картофи

Печени бирени джолани с картофи
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Биричката прави всяко едно месно ястие ужасно вкусно и още по-ароматно, затова не я пропускайте"

Необходими продукти

  • картофи - 800 г
  • моркови - 1 бр.
  • чери домати - 1 клонка
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. зелена
  • свински джолани - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете хубаво джоланите с олио, сол, чубрица, черен и червен пипер.

Сипете мазнина в глинения гювеч и изсипете вътре нарязаните на едри кубчета картофи, моркови и чушка. Добавете и чери доматите.

Направете разрези с остър нож по свинските джолани и сложете вътре парченца чесън.

Сипете малко вода и бира и овкусете с още подправки.

Сложете ястието да се пече за около 2 часа на 200 °C.

Махнете капака малко преди да извадите свинското месце от фурната.

Печените бирени джолани с картофи са много вкусни с богата зелена салатка.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: