Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабии»Обикновени курабии захаринки

Обикновени курабии захаринки

Обикновени курабии захаринки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
40
"Дано останат и за нас малко от тези захаринки, защото изглеждат чудесно допълнение за следобедното ни кафенце"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • краве масло - 1/3 ч.ч.
  • мас - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и маста в купа с миксер за около 30 секунди.

Добавете бакпулвера, захарта и солта и разбийте отново.

Прибавете след това млякото, яйцето и ванилията. Разбийте всички съставки заедно до получаване на гладка смес.

Изсипете брашното, докато разбивате с миксера. Разделете масленото тесто на две части, покрийте ги с с прозрачно фолио и ги оставете в хладилник за няколко часа.

Разточете готовото тестото върху набрашнен плот на тънък пласт. С формички изрежете захаринките и ги наредете в намазнена тава.

Намажете с помощта на силиконова четка ги намажете отгоре с разбит жълтък, поръсете ги със захар и ги сложете да се печат за около 7 минути на 200 °C до златисто.

При готовност оставете тези домашни курабийки да изстинат и тогава им се насладете.

Обикновени курабии захаринки са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: