Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабии»Лесни Великденски Захаринки

Лесни Великденски Захаринки

ИивинкаИивинка
Новак
101537
Лесни Великденски Захаринки
Снимка: Иивинка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
30
"Поднесете тези вкусни захаринки като десерт в празничните семейни дни"

Необходими продукти

  • брашно - 700 г + допълнително
  • бакпулвер - 10 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • захар - 7 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 10 капки течна
  • лимони - 1 бр. кората
  • мас - 1/2 ч.ч за премесване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете продуктите за захаринките от хладилника преди да се захванете с приготвянето им. Трябва да са със стайна температура.

Пресейте брашното, добавете яйцата към него, като предварително заделите 1 жълтък. Загасете бакпулвера в киселото мляко. След като шупне добавете прясното мляко. Добавете захарта, ванилията и кората от лимон.

Замесете меко тесто за курабийки. Премесете с меката мас, която сте си подготвили. Оставете за 60 мин. тестото да почине.

Включете фурната на 180 градуса. Пригответе си голяма тава, постелете я с хартия за печене. Вземете малко от тестото, с ръце оформете топче с големина по желание.

Курабийките за Великден намажете с жълтък, поръсете със захар и изпечете. Трябва да станат златисти.

Сервирайте лесните великденски захаринки за следобедна закуска или десерт след вкусния обяд за празника.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: