Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Пържени гевреци бухти

Пържени гевреци бухти

Пържени гевреци бухти
Снимка: Илияна Димова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
28
"Щом видим на масата тези гевреци, веднага забравяме за всички диети и ограничения"

Необходими продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 450 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • кашкавал - 30 г настърган
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в голяма купа заквасената сметана, леко затоплената вода, яйцето, захарта, солта, сухата мая и бакпулвера, след което си замесете тесто.

Прибавете настъргания кашкавал и разбъркайте добре, като на порции може да поръсвате и с малко брашно, за да се получи едно хубаво еластично тесто.

Добавете след това и размекнатото краве масло на няколко пъти - не спирайте да месите, за да го поеме тестото.

Оформете тестото във формата на топка и го завийте с прозрачно фолио - оставете го настрана да втаса.

Направете след това от готовото втасало тесто топчета.

С ръце оформете гевреци и ги сложете в тиган със загрята мазнина да се изпържат и от двете страни до златисто.

Поднесете пържените гевреци бухти с гарнитура по желание.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: