Начин на приготвяне
Сложете в голяма купа заквасената сметана, леко затоплената вода, яйцето, захарта, солта, сухата мая и бакпулвера, след което си замесете тесто.
Прибавете настъргания кашкавал и разбъркайте добре, като на порции може да поръсвате и с малко брашно, за да се получи едно хубаво еластично тесто.
Добавете след това и размекнатото краве масло на няколко пъти - не спирайте да месите, за да го поеме тестото.
Оформете тестото във формата на топка и го завийте с прозрачно фолио - оставете го настрана да втаса.
Направете след това от готовото втасало тесто топчета.
С ръце оформете гевреци и ги сложете в тиган със загрята мазнина да се изпържат и от двете страни до златисто.
Поднесете пържените гевреци бухти с гарнитура по желание.
Да ви е вкусно!