Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Мариновани пуешки пържоли на грил тиган

Мариновани пуешки пържоли на грил тиган

Мариновани пуешки пържоли на грил тиган
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Друг е вкусът на пуешките пържолки от грил тигана - несравним"

Необходими продукти

  • пуешко месо - 4 бр. пържоли от бут
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер - щипка
  • прясно мляко - 100 мл
  • песто
  • див лук - 3 стръкчета
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • орехи - 50 г
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата за месото, смесвайки солта, млякото, зехтина и черния пипер.

Пуешките пържоли сложете в голяма купа и залейте. Сложете в хладилник за няколко часа (3-4).

През това време пригответе магданозеното песто.

В блендер сложете продуктите за него и смелете и пасирайте до гладкост.

Изпечете пържолите на грил от двете страни.

Поднесете маринованите пуешки пържоли на грил тиган, гарнирани с пестото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: