Солени зелени гофрети

Солени зелени гофрети
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Поднесете готовите солени зелени гофрети с плочка сирене и им се насладете с цялото семейство на закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете спанака и го нарежете на ситно. Наситнете и и лука и го смесете със спанака. Овкусете с кърпи, магданоз и сол.

Добавете кравето масло и 1 к.ч. вода, загрейте котлона. Гответе до извиране на водата.

Сипете прясното мляко и още 1/2 ч.ч. вода. Добавете бакпулвера и яйцето, предварително разбито. С помощта на пасатор пасирайте сместа за гофретите. На части добавете брашното и разбъркайте с телена бъркалка.

Трябва да се получи малко по-гъста от класическата смес за палачинки.

Сипете от нея и изпечете в гофретник. Ако трябва, намажете с малко масло преди печене.

Поднесете готовите солени зелени гофрети с плочка сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: