Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Солени зелени гофрети

Солени зелени гофрети

Солени зелени гофрети
Снимка: Илияна Димова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Поднесете готовите солени зелени гофрети с плочка сирене и им се насладете с цялото семейство на закуска"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • спанак - 50 г
  • лук - 50 г /1 глава/
  • магданоз - пресен
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 20 г + за намазване
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене
  • сол
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете спанака и го нарежете на ситно. Наситнете и и лука и го смесете със спанака. Овкусете с кърпи, магданоз и сол.

Добавете кравето масло и 1 к.ч. вода, загрейте котлона. Гответе до извиране на водата.

Сипете прясното мляко и още 1/2 ч.ч. вода. Добавете бакпулвера и яйцето, предварително разбито. С помощта на пасатор пасирайте сместа за гофретите. На части добавете брашното и разбъркайте с телена бъркалка.

Трябва да се получи малко по-гъста от класическата смес за палачинки.

Сипете от нея и изпечете в гофретник. Ако трябва, намажете с малко масло преди печене.

Поднесете готовите солени зелени гофрети с плочка сирене.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: