Баница с юфка, яйца и сирене

Мария СимоваМария Симова
Новак
55
2
3k
9
Баница с юфка, яйца и сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 2
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Направо грабвайте лъжицата и започвайте още топла тази баница с юфка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тава за печене, намажете я с масло и разстелете една от корите.

Сварете юфката в тенджера с вода със сол. Махнете от котлона, щом заври. Изхвърлете, измийте със студена вода и прецедете.

В дълбока купа разбийте яйцата, брашното, бакпулвера, киселото и прясното мляко, маслото. Към тях добавете и юфката. Разбъркайте.

Изсипете цялата смес за баницата с юфка върху първата кора и отгоре покрийте с втората.

Пригответе заливката за баницата от яйцето и киселото мляко, залейте.

Печете баницата с юфка, яйца и сирене за 40 мин. на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: