Edin.bg»Рецепти»Баница»Баница с юфка, яйца и сирене

Баница с юфка, яйца и сирене

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Баница с юфка, яйца и сирене
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Направо грабвайте лъжицата и започвайте още топла тази баница с юфка"

Необходими продукти

  • кори за баница - 2 бр.
  • юфка - 500 г препечена
  • сол - 2 щипки
  • за сместа
  • царевично брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 125 г разтопено
  • за мазане
  • кисело мляко - 1 с.л. с връх
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тава за печене, намажете я с масло и разстелете една от корите.

Сварете юфката в тенджера с вода със сол. Махнете от котлона, щом заври. Изхвърлете, измийте със студена вода и прецедете.

В дълбока купа разбийте яйцата, брашното, бакпулвера, киселото и прясното мляко, маслото. Към тях добавете и юфката. Разбъркайте.

Изсипете цялата смес за баницата с юфка върху първата кора и отгоре покрийте с втората.

Пригответе заливката за баницата от яйцето и киселото мляко, залейте.

Печете баницата с юфка, яйца и сирене за 40 мин. на 180 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: