Начин на приготвяне
Пресейте брашното в голяма купа и добавете студената вода, солта и нарязаното на малки кубчета масло.
Замесете си гладко тесто, увийте го с прозрачно фолио и го оставете във фризера за 15-20 минути.
След това го разточете на тънко и го сложете в кръгла тава.
Надупчете го с вилица и отгоре поставете лист хартия за печене, върху който изсипете и разпределете равномерно зърна боб.
Печете за около 15 минути в предварително загрята на 200 °C фурна. След това махнете хартията и боба и печете още 5 минути.
За приготвянето на пълнежа настържете тиквичката на едро ренде, посолете я и я оставете за около 30 минути да се отцеди от излишната вода.
В купа разбийте яйцата и добавете към тях настърганото сирене, копъра, сметаната и добре изстисканата тиквичка. Разбъркайте добре сместа.
Разпределете равномерно на дъното на вкусния киш нарязания на ивички бекон и изсипете сместа отгоре.
Подредете най-отгоре и нарязани на тънки филийки домати.
Печете ястието до готовност.
Това е един страхотен киш с български прочит.
Добър апетит!