Начин на приготвяне
За да си направим един вкусен козуначен кекс, първо, трябва да подготвим маята.
Прясното мляко затопляме леко, към него добавяме 1 супена лъжица брашно, 1 супена лъжица захар, солта и маята.
Всичко това разбъркваме много добре и оставяме на страна, за да се активира маята.
Докато чакаме активирането на маята, си разбиваме яйцата със захарта и си разтопяваме масло на водна баня.
След като маята шупне, добавяме към сместа яйцата и разтопеното масло.
Предварително сме си пресяли брашното и към течната смес добавяме и брашното при непрекъснато бъркане.
Разделяме си сместа на две части.
Едната изсипваме във формата за кекс, която предварително сме намазали с масло и обрашнили.
Шоколада разтопяваме и добавяме към другата смес.
Тази смес изсипваме върху горната.
Поставяме мраморния кекс в студена фурна и чак тогава включваме на 160°C.
Ето това е процесът на втасване, докато фурната се загрява.
Печем кекса с козуначено тесто и шоколад около 40 минути до готовност.