Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран шаран с картофена салата

Паниран шаран с картофена салата

ЗориЗори
Новак
15515k
Паниран шаран с картофена салата
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • шаран - 1500 грама (на парчета)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • за овалване
  • картофено брашно - 2 - 3 с.л. (сухо картофено пюре)
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • чесън на прах - 1 пакетче
  • брашно - 1/2 ч.ч. пшенично
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете със сол и пипер почистения и нарязан на парчета шаран. Оставете парчетата риба да се престоят така 15-20 минути.

След това ги прехвърлете в купа и залейте със сока от двата лимона. Нека да се овкуси за още 15-тина минути.

Пресейте заедно трите вида брашно и добавете към тях чесън на прах, черен пипер и сол, разбъркайте добре.

Сипете олиото в широк тиган и го загрейте.

Оваляйте всяко парче риба в брашното, след което изпържете до златисто и от двете страни.

Отцеждайте пържената риба върху кухненска хартия.

Поднесете шарана с гарнитура от картофена салата или добавка по ваш избор.

Панираният шаран с картофена салата е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: