Начин на приготвяне
Подгответе си зеленчуците като почистите и нарежете лука, селърито и пресния чесън на ситно. Гъбите нарежете на малки кубчета.
Загрейте олиото и запържете в него до омекване лука и селърито, а когато са почти готови, сложете и пресния чесън. При нужда си добавете мазнинка, но колкото е възможно по-малко, за да не става гъбената супа тежка, тъй като ще има и сметана.
Добавете гъбите като и тях сотирате за кратко и овкусите с натрошени сухи листа салвия и мащерката.
Налейте около литър от зеленчуковия бульон и оставете ароматната супа да покъкри на умерен огън 20 минути. Ако бульонът е поизврял, налейте и останалото количество.
Сипете сметаната, посолете и варете на тих огън още 10-15 минутки. През последните 5 добавете и фидето.
Сервирайте ароматната гъбена супа с манатарки и сметана гореща, с хубав домашен хляб или препечени филийки.
Добър апетит!
Коментари