Кето солен кекс

Кето солен кекс
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в дълбока купа с помощта на телена бъркалка. Сипете зехтина и отново разбийте.

Сипете бакпулвера в киселото мляко, за да се активира. Щом шупне го добавете към яйцата. Прибавете наситнените маслини, шунката на кубчета и натрошеното сирене.

Накрая добавете двата вида брашно - трябва да се получи смес с консистенцията на кексово тесто.

Пригответе си продълговата форма с размери 20х11 см и я застелете с хартия за печене. Сипете вътре сместа и поръсете с маковото семе.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете соления кекс до готовност.

Извадете и охладете върху решетка, нарежете на парчета и поднесете.

Кето соленият кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest