Начин на приготвяне
Нарежете хляба на филийки от по два сантиметра.
В касерола сложете млякото, сметаната, две супени лъжици захар и канелата (пръчката). Изчакайте да заври и махнете от котлона. Оставете да изстине напълно.
В дълбока чиния разбийте яйцата, а в друга сложете брашното.
Отстранете канелата от касеролата и потопете филийките хляб, докато се напоят добре.
Оваляйте в брашното, а след това в яйцата. Изпържете в загрят тиган с мазнина от двете страни до готовност.
В чиния сложете останалата захар и смесете с канелата на прах. Разбъркайте добре.
Оваляйте пържените филийки, докато са топли и подредете в подходяща чиния.
Торихас - пържените филийки по испански са много вкусни.
Източник: Eva Arguiñano