Цаца в доматен сос

Цаца в доматен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
13/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"А вие опитвали ли сте цаца с бял ориз в доматен сос?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цацата много добре, отцедете и я прехвърлете в тава.

Загрейте олио в тиган и запържете наситнените скилидки чесън и настъргания лук. Щом омекнат, добавете обелените и наситнени домати.

Овкусете соса с щипка захар, черен пипер и сол. Гответе още 2-3 минути и залейте рибата. Покрийте тавата с фолио.

Печете рибата в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом течността изври и цацата остане на мазнина, може да изключите фурната.

Междувременно сварете ориза в подсолена вода.

Сервирайте рибата в доматен сос с бял ориз, който сте поръсили с маслини, черен пипер и пресен магданоз.

Цацата в доматен сос е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: