Начин на приготвяне
Нарежете чушките на дребни парченца, а измитите и вече обелени картофи на кръгчета.
В намазнена със зехтин правоъгълна тава наредете зеленчуците и поръсете със сол, малко зехтин, черен пипер и розмарин.
Печете в предварително загрята на 180°C фурна за около 25-30 минути.
Хубаво намажете филетата риба със зехтин и сол и ги наредете в тавичката със зеленчуците. Върнете обратно във фурната за още 10-15 минути.
В тиган загрейте малко зехтин и сложете нарязаните скилидки чесън и див лук. След секунди ги махнете от огъня. Оставете да се охладят и добавете лимоновия сок.
Залейте печената риба с този сос.
Сервирайте запеченото филе от мерлуза с картофи с чаша бяло вино.
Добър апетит!