Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Бабините пирожки със сирене

Бабините пирожки със сирене

Бабините пирожки със сирене
Снимка: Марияна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Най-вкусните бабини пирожки със сиренце вижте тук"

Необходими продукти

  • мая - 25 грама
  • брашно - 700 грама
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйцa - 1 брой
  • сирене - за плънката
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в 100 мл топла вода и добавете захарта. Разбъркайте и оставете на топло, за да шупне маята.

Сипете тестото на плота и направете кладенче в средата. Сипете шупналата мая, чукнете яйцето и налейте останалата вода.

Добавете олиото и солта и постепенно замесете меко тесто. Намажете готовото тесто с олио, покрийте с фолио и оставете да втаса за 30-тина минути.

Разделете втасалото тесто на 2 части. Разточете първата на правоъгълник и отгоре натрошете сирене.

Разточете втората кора и сложете върху първата. Нарежете на ленти, които са с ширина 2 см.

В дълбок тиган загрейте олио и изпържете пирожките до получаване на хубав златист цвят от всички страни.

Температурата на котлона трябва да е умерена, за да не останат сурови отвътре.

Бабините пирожки със сирене са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: