Начин на приготвяне
Натрошете маята в 100 мл топла вода и добавете захарта. Разбъркайте и оставете на топло, за да шупне маята.
Сипете тестото на плота и направете кладенче в средата. Сипете шупналата мая, чукнете яйцето и налейте останалата вода.
Добавете олиото и солта и постепенно замесете меко тесто. Намажете готовото тесто с олио, покрийте с фолио и оставете да втаса за 30-тина минути.
Разделете втасалото тесто на 2 части. Разточете първата на правоъгълник и отгоре натрошете сирене.
Разточете втората кора и сложете върху първата. Нарежете на ленти, които са с ширина 2 см.
В дълбок тиган загрейте олио и изпържете пирожките до получаване на хубав златист цвят от всички страни.
Температурата на котлона трябва да е умерена, за да не останат сурови отвътре.
Бабините пирожки със сирене са готови.