Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите и начупваме сухите пасти в купа. Отгоре нарязваме маслото и заливаме с горещата вода. Разбъркваме добре и добавяме какаото и пудрата захар.
Отново разбъркваме и когато сместа малко изстине, намачкваме с ръце. Покриваме купата с фолио и прибираме в хладилника за 1 час.
Изваждаме сместа и размачкваме отново с ръце. Добавяме шоколадовите пръчици, разнасяме ги леко и оформяме нашите скалички. Подреждаме ги в чиния.
Разтопяваме маслото за глазурата в микровълнова, добавяме ванилията, пудрата захар и какаото и заливаме с по 1 лъжица всяка скаличка. Поръсваме с шарени захарни пръчици или топченца.
Прибираме бабините скалички в хладилника за една нощ да се стегнат напълно.