Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък хляб»Плоска питка с оризово брашно

Плоска питка с оризово брашно

Плоска питка с оризово брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"А само каква вкусна питка ще се получи с това оризово брашно.."

Необходими продукти

  • кисело мляко - 200 грама
  • оризово брашно - 2 чаши
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - листа
  • олио - 1 с.л. за намазване
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тавичка оризовото брашно, а в средата направете кладенче. Чукнете вътре яйцето и добавете киселото мляко. Угасете содата в оцета и също я прибавете в кладенчето.

Накрая сипете олиото и солта, разбъркайте всичко с помощта на вилица.

Обезкостете маслините и ги наситнете, розмаринът също се реже на дребно. Добавете ги в тавата и постепенно замесете тесто. Оставете го да почине 10-тина минути.

Оформете готовото тесто като плоска кръгла питка, която е с големината на чиния. Сложете в тава с хартия за печене.

Намажете плоския хляб с олио и поръсете със сусама. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 35 минути.

Плоската питка с оризово брашно е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: