Начин на приготвяне
В малка тенджерка разтопете маслото. Добавете към него захарта и прясното мляко, бъркайте до разтваряне на захарта.
Свалете тенджерката от огъня и оставете кремът да се охлади леко. След това прибавете ванилията, солта, разбитото яйце и киселото мляко.
В дълбока купа пресейте около 400 грама брашно и добавете бакпулвера. Направете кладечне в средата му и вътре сипете млечния крем.
Постепенно замесете меко и нелепнещо тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно, но не прекалявайте.
Увийте готовото тесто в стреч фолио и го оставете да почине 30 минути.
Без да месите готовото тесто отново, извадете го от купата и го разточете на кора, която не е прекалено тънка. Стремете се да оформите правоъгълна форма на кората.
Нарежете разточената кора на ленти, а лентите - на правоъгълни резени. Ако искате, добавете резен сирене върху всяка лента и след това да усучете.
Ако пък няма да слагате сирене, в средата на всяка лента направете разрез и след това усучете, прекарвайки едната страна вътре през разреза.
В тиган налейте достатъчно количество олио и изпържете бухтите до получаване на приятен златист загар.
Отцедете бухтичките върху кухненска хартия и ги поръсете с пудра захар, преди да сервирате.
Усуканите бухтички с 1 яйце са готови.