edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен Крем»Двуцветен яйчен крем

Двуцветен яйчен крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
307615k181
Двуцветен яйчен крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
05/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
"25 минути са напълно достатъчни за направата на този толкова лек и същевременно много вкусен крем - поръсете за завършек с хрупкаво мюсли"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо чукнете целите яйца в подходяща метална купа.

Добавете към тях захарта и сложете на водна баня, като разбивате с миксер на максимални обороти за около 6 минути. Махнете от котлона и продължете да разбивате на същите обороти за още 2 минути.

Получава се плътен и пухкав бял крем. На части добавете към него маскарпонето, разбийте до гладкост.

Получения крем разпределете в 6 чашки и поръсете отгоре с хрупкаво мюсли. Аз лично използвам горски плодове, които придават още повече аромат.

Следва шоколадовият завършек на яйчения крем. Загрейте млякото и сметаната и в тях разтопете шоколада.

Щом сосът стане гладък, прелейте го в друг съд, за да изстине по-бързо. След 30-тина минути той ще се сгъсти и може вече да залеете крема.

Поръсете с останалото мюсли и сервирайте.

Двуцветният яйчен крем е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: