Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с грах и зелен боб

Свинско с грах и зелен боб

Свинско с грах и зелен боб
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Хайде да видим дали ще успеете още днес да приготвите това вкусно свинско с грах и зелен боб"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • зелен боб - 1/2 консерва
  • грах - 1/2 консерва
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, моркова и чушката и задушаваме в олиото и малко вода. Добавяме нарязаното на кубчета месо и задушаваме до побеляване.

Прибавяме доматеното пюре, червения пипер и солта. Наливаме вода да покрие месото и варим под капак до пълното сваряване на месото.

След това прибавяме отцедените грах и зелен боб. Разбъркваме и варим свинското с грах още 10 мин.

Размиваме брашното в малко вода и сгъстяваме вкусната яхния. Варим 1-2 мин. и отдръпваме от огъня.

Поръсваме свинското с грах и зелен боб с пресен магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: