edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй в доматен сос

Рататуй в доматен сос

Мария СимоваМария Симова
Новак
128
5
3k
47
Рататуй в доматен сос
Снимка: Мария Симова
1 / 2ВИДЕО
18/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции8
"Този рататуй в доматен сос е истинско блаженство за всички почитатели на разнообразието от зеленчуци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете патладжана на тънки филийки и ги посолете.

Запържете нарязаните на кубчета чушки в малко олио, добавете наситнения лук и задушете до омекване под капак.

Обелете меките домати и ги нарежете на кубчета, прибавете ги към пиперките. Задушавайте до омекване на зеленчуците. Овкусете със сол, захар и по 1 щипка от подправките.

Прибавете половината скилидки чесън (настъргани). Пасирайте сместа в блендер и я сипете в тавичка. Нарежете твърдите домати и тиквичките на тънки филийки.

Започнете да редувате зеленчуците - патладжани, домати, тиквички и ги поставяйте в тавата върху доматения сос в кръг. Поръсете с останалите подправки, останалия чесън и полейте с лъжица олоио.

Сложете отгоре алуминиево фолио и сложете в загрята на 200 градуса фурна.

Печете рататуя около 60-70 минути. Махнете фолиото и запечете за още няколко минути.

Рататуят в доматен сос е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: