Солен кекс с яйце

Солен кекс с яйце
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
16/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • брашно - 250 грама
  • яйца - 2 броя XL
  • яйца - 4 броя М, твърдо сварени
  • прясно мляко - 130 мл
  • олио - 110 мл
  • бакпулвер - 1
  • чедър - 200 г
  • зелен лук - 4 - 5 с.л. + за поръсване(може и див лук)
  • колбас - 130 г по избор
  • сол - 3 щипки
  • шарена сол - на вкус или чубрица
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със солта и захарта. Прибавете към тях млякото и олиото, като не спирате да разбивате с миксера.

Пресейте брашното с бакпулвера, добавете го на части към горната смес и бъркайте с дървена лъжица до пълно усвояване.

Настържете Чедъра, нарежете на кубчета колбаса, а зеления лук наситнете. Прибавете към кексовата смес, овкусете с подправките и разбъркайте.

Намаслете и набрашнете форма и сипете част от сместа - колкото да покрие дъното с 1 пръст. Сложете изправени твърдо сварените яйца и залейте с останалата смес (яйцата трябва да са изцяло покрити).

Печете соления кекс в загрята на 190 градуса фурна около 25 минути. Преди да го извадите от формата, изчакайте напълно да изстине.

Поръсете с още малко нарязан зелен лук и поднесете.

Соленият кекс с яйце е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest