edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта тип сладък салам

Бисквитена торта тип сладък салам

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
30
1k
8
Бисквитена торта тип сладък салам
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
13/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Думите за тази бисквитена торта са просто излишни тук"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г тип закуска
  • вода - 200 мл
  • какао - 60 г
  • лешници - 100 г едро смлани или други ядки по желание
  • захар - 130 г
  • краве масло - 130 г
  • за заливката
  • шоколад - 100 г наtурален
  • сметана - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете на едро бисквитите, сложете ги в голяма купа и добавете едро смлените лешници.

Може да направите бисквитената торта и с други ядки - орехи, бадеми, шамфъстък. Или да смесите няколко вида според вашия вкус.

В малка тенджерка излейте водата, добавете захарта, какаото и кравето масло. Сложете съда на котлон и кипнете за няколко минути. Излейте течната смес леко охладена при начупените бисквити. Объркайте сместа добре.

Застелете форма 16-18 см. с парче хартия за печене и изсипете приготвената смес. Подравнете и приберете формата в хладилник за 1-2 часа.

Начупете шоколада, сложете го в тенджерка и залейте със сметаната. Сложете съда на огъня и бъркайте, докато получите гладка шоколадова маса.

Извадете тортата от хладилника, залейте с шоколадовия мус.

Подравнете с шпатула и приберете отново на студено за няколко часа, след което украсете по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: