Начин на приготвяне
Нарежете на парченца смокините. Разбийте яйцата заедно със захарта с телена бъркалка. Добавете олиото и киселото мляко, в което е угасената содата.
Добавете лимоновата кора и накрая брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте сместа и я сипете в правоъгълна форма (предварително намаслена и набрашнена). Отгоре наредете нарязаните смокини.
За трохите разбъркайте студеното масло със захарта, добавете брашното. Претрийте с пръсти и с получените трохи поръсете сладкиша.
Печете в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Извадете и оставете плодовият сладкиш да се охлади.
В чашка смесете пудрата захар с лимоновия сок и поръсете сладкиша. Поръсете с малко лимонова кора и поднесете.
Немският смокинов сладкиш с маслени трохи е готов.