Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете постепенно останалите продукти, като не спирате да бъркате с миксера.
Накрая кексовата смес, останала по стените, се смесва с какаото. Изсипете я в средата на другата кексова смес. С помощта на ножа леко разбъркайте, за да се получи шарка от тъмната смес.
Намазнете и набрашнете форма за кекс, изсипете сместа вътре.
Печете кекса в загрята на 170 градуса фурна на долен реотан за 20 минути, после включете и горния. Продължете да печете още 15-20 минути. Внимавайте да не загори кексът, а ако се наложи, покрийте с алуминиево фолио.
След като кексът се изпече го оставете още няколко минути във фурната, като отворите вратичката.
Готовия кекс поръсете с пудра захар и поднесете.
Двуцветният Кекс Дебеланко е много вкусен.