Поширани круши с бяло вино

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
1
70
04/03/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • круши - 4 бр. големи
  • За поширане на крушите
  • бяло вино - 1 ч.ч. за предпочитане сладко и ароматно
  • захар - 50 г
  • вода - 500 мл
  • За карамеления сос
  • краве масло - 50 г качествено
  • течна сметана - 50 мл
  • кафява захар - 100 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Най-напред обелете крушите, но не режете дръжките. Леко изрежете дъното, за да могат да стоя изправени. Внимателно махнете семките. Важно е да ги запазите цели.

Затоплете водата, захарта (количеството може да е повече, ако крушите не са сладки) и виното. Кипнете и намалете котлона до най-ниска степен. Потопете крушите в течната смес като ги държите за дръжките.

Трябва да използвате тенджера, която да побере крушите и в която да има място те да се задържат прави.

Ако използвате по-зрели плодове, поширането на крушите трае около 5-10 мин. Внимавайте да не се разпаднат. Ако са по-твърди, което е желателно, може да ги поширате до половин час.

Извадете ги от тенджерата, оставете да се отцедят и да изстинат.

Междувременно пригответе карамеления сос. Карамелизирайте захарта с маслото на котлон с ниска температура. Внимавайте да не загори. Последна добавете сметаната.

Пазете се от пръскане на карамела. Крушите се поднасят в карамелен сос.

Това не е класическа рецепта за поширани круши с червено вино, в която се поднасят с ванилов сос.

Това е тяхна разновидност - поширани круши с бяло вино, която е много приятен и изискан вариант на прекрасния десерт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар