Сочен кекс с ябълки и дюли

03/02/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете дюлите от твърдата сърцевина. Не е необходимо да ги белите, освен ако нямат тъмни петна и наранявания.

Обелете и почистете ябълката. Нарежете плодовете на не много големи парчета и ги поръсете със захар. Налейте сока от лимона и 130 мл вода. Сложете на котлона и варете първоначално на силен огън.

Щом сиропът се редуцира наполовина намалете огъня и добавете канелата и маслото. Гответе до получаване на леко червеникав цвят, като бъркате непрекъснато.

Отделно разбийте яйцата, добавете към тях олиото и млякото. Добавете настърганата кора от лимона. Пресейте към сместа брашното заедно с бакпулвера и щипка сол, като бъркате само в една псоока с плавни движения.

В намазнена и набрашнена форма с вместимост 1 литър сипете малка част от кексовата смес - колкото да покрие дъното. Разпределете равномерно по-голямата часат от плодовете и сипете останалата смес. Отгоре завършете с останалия плодов сироп.

Изпечете кекса в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути. Извадете от фурната, изчакайте 5 минути и извадете плодовия сладкиш от формата.

Сочният кекс с ябълки и дюли е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар